Przykładowe menu

Przekąski i dania na zimno (do wyboru)

  • Babeczki słone z łososiem
  • Babeczki słone z krewetką i suszonym pomidorem
  • Babeczki słone z musem z wędzonej piersi kurczaka z dodatkiem papryczki chilli
  • Śliwki suszone zawinięte w pieczonym boczku
  • Roladki z szynki parmeńskiej z musem figowym z dodatkiem świeżej rukoli i parmezanu
  • Koreczki z pomidorka cherry kulką mozzareli i świeżą bazylią podlane sosem pesto
  • Koreczki z serem cheddar,swieżym pomidorem i kawałkami salami podlane sosem tuńczykowo łososiowy
  • Kawałki marynowanego rostbefu w kolorowym pieprzu z dodatkiem kremu balsamicznego i oliwy truflowej
  • Kawałki marynowanego łososia w oliwie z oliwek soku ze świeżych pomarańczy i cytryn z dodatkiem kaparów i
         czerwonej cebuli
  • Galantyna z kaczki z płatkami migdałów i rodzynek w sosie ze świeżych ziół
  • Sałata lodowa z grillowaną cukinią kawałkami suszonych pomidorów i czarnych oliwek a wszystko zasypane
  • Szlachetnym parmezanem i winegret
  • Mix sałat z owocami morza i świeżą cytryną z winegret owocową
  • Mix sałat z pomidorkami cherry z chrupiącymi szparagami i pieczonym kawałkiem kurczaka
  • Aromatyczne polędwiczki wieprzowe ozdobione kuleczkami sera mozzarella, suszonymi pomidorami i oliwką
  • Cieniutkie plastry pieczonego schabu otoczone słodką pomarańczą i czerwonym grejpfrutem posypanymi czarnymi
         oliwkami i ozdobione gałązkami świeżego koperku
  • Delikatne polędwiczki wieprzowe nadziewane pieczarkami, duszoną cebulą i kawałkami kolorowej papryki ułożone na
         liściach świeżej sałaty
  • Kolorowy przekładaniec z polędwicy wieprzowej z zapiekanymi pomidorami, grillowaną mozzarellą i kaparowym
         sosem vinegrette
  • Kruche paluszki grissino w otulinie szynki parmeńskiej podane w towarzystwie roszponki, suszonych pomidorów i
         melona
  • Marynowany w ziołach schab wieprzowy podany na sałacie dębolistnej w towarzystwie chudego boczku, kolorowej
         papryki i czarnych oliwek
  • Mini klopsiki ryżowo-wieprzowe z dodatkiem prażonych słupków migdałów i smażonych daktyli posypane zeszkloną
         cebulką i świeżą natką pietruszki
  • Schab po warszawsku z delikatnym musem chrzanowo-jajecznym przykryty klarowną galaretką
  • Smakowity kindziuk ułożony na półmiskach, udekorowany papryczką chilli i ziarnami marynowanego pieprzu
  • Wędzony udziec wieprzowy z nogą podany w całości na desce okraszony bukietem świeżych warzyw
  • Galantyna z kaczki faszerowana bakaliami ułożona na liściach sałaty strzępiastej w towarzystwie świeżych owoców i
         mieszanki orzechów
  • Indyk pieczony na złoto podany w całości na półmiskach udekorowany glazurowanymi w syropie owocami
  • Panierowane kawałki kurczaka ułożone na sałacie lodowej ze słodkim melonem i soczystym grejpfrutem
  • Pâté drobiowe – delikatna pasta z wątróbki drobiowej z masłem śmietankowym przykryta galaretką porzeczkową
  • Plastry kurczaka faszerowanego bakaliami położone na liściach sałaty ozdobione suszoną żurawiną
  • Płaty pieczonej piersi indyka zanurzone w sosie z tuńczyka, udekorowane kaparami i czarnymi oliwkami
  • Sezamowe crostini z musem z marynowanej wątróbki udekorowane owocami granatu
  • Soczysta łezka z piersi drobiowej zapieczona pod koszulką z żółtego sera przykryta kawałkiem słodkiego ananasa,
         polana sosem z zielonego pieprzu
  • Soczysta pierś drobiowa saute zatopiona w salsie paprykowej obsypana złotymi, chrupiącymi krążkami cebulowymi
  • Trójkąty drobiowej terriny nadziewanej żurawiną z plasterkiem sera pleśniowego, ozdobione suszonymi morelami
         zanurzone w rucoli – terminy i pasztety
  • Trójkolorowy mus z kurczaka, tuńczyka lub łososia umieszczony w kieliszku, ozdobiony limonką i pomidorkiem
         cherry
  • Tymbaliki drobiowe lub wieprzowe z dodatkiem warzyw, udekorowane plasterkiem cytryny i zielonym listkiem
         pietruszki
  • Wybór smakowitych mięs pieczonych i pasztetów ułożonych dekoracyjnie na deskach lub półmiskach z dodatkiem
         warzyw
  • Szaszłyki z marynowanej wołowiny podane z sosem z mleka kokosowego połączonego z miodem i tabasco
  • Zarumienione piersi kaczki obsypane powleczonymi miodem i majerankiem cząstkami jabłka i gruszki ukryte w
         świeżych liściach roszponki
  • Rulony soczystego rozbefu z musem z miodowego melona ułożone na zielonej, karbowanej sałacie udekorowane
         owocem granatu
  • Chrupiące, złocisto-brązowe krokieciki ziemniaczane o smaku wędzonej ryby w towarzystwie trzech sosów
  • Kawałki delikatnego i aromatycznego sera camembert w połączeniu z wędzonym łososiem podane w postaci
         koreczków
  • Krążki kalmarów panierowane i smażone na złoty kolor, podane z aromatycznymi sosami
  • Krewetki królewskie obsmażone na maśle z dodatkiem świeżego czosnku, połączone ze słupkami kremowego
         melona i świeżego ogórka
  • Minibliny z kremową śmietaną, kawiorem i listkiem pietruszki
  • Owoce morza wyjęte z zalewy czosnkowej połączone z mieszanką barwnych sałat, skropione cytrynowym
         vinegrettem
  • Pieczony filet z łososia marynowanego w ziołach ułożony na kołderce z pieczonego buraka wymieszanego z
         kremowym majonezem i musztardą francuską
  • Pieczony łosoś norweski marynowany w miodzie i musztardzie podany na duszonych na maśle jabłkach z
         rozmarynem
  • Rolada z pstrąga faszerowana aromatycznym szpinakiem, z dodatkiem czarnych oliwek i sera feta
  • Rolada z wędzonego łososia nadziewana pastą z wędzonego pstrąga i łagodnego serka śmietanowego, podane na
         nkrążkach pumpernikla lub chleba razowego, przystrojone świeżym koperkiem i cząsteczka cytryny
  • Roladki z ciasta naleśnikowego z musem chrzanowym, wędzonym łososiem i świeżymi ziołami lub z musem z
         zielonego pesto z szynką, ułożone na liściach sałaty
  • Sandacz, szczupak lub sum faszerowany podany w całości na lustrze
  • Śledzie w trzech smakach (w aromatycznym oleju, w sosie jogurtowo-jabłkowym, w pieczarkach duszonych z
         pomidorami i cebulką)
  • Śledź norweski w pikantnej panierce ułożony na liściach selera naciowego połączonych z jabłkami skropionymi
         cytryną z sosem jogurtowo-orzechowym
  • Tatar ze śledzia ozdobiony marynowanymi grzybkami, cebulką i ogórkiem konserwowym

Dania mięsne

  • Filet z szynki wieprzowej formowany w kieszeń z wnętrzem wypełnionym duszoną cebulą, cukinią i świeżymi
         pomidorami
  • Goloneczki wieprzowe (ze skórką lub bez) marynowane w swojskiej zalewie pieczone na rumiano
  • Karkówka w sosie węgierskim przygotowanym z cebuli, kolorowej papryki z posmakiem chilli
  • Kruchy schab wieprzowy podany w sosie borowikowo-śmietanowym lub delikatnym sosie cebulowym, zapiekany
         pod płaszczykiem z żółtego sera
  • Marynowana karkówka wieprzowa w złotej panierce
  • Paski karkówki na sposób słodko-kwaśny z pędami bambusa i papryką
  • Peklowane żeberko pieczone w towarzystwie sosu musztardowo-miodowego z nutą balsamiczną
  • Plastry wieprzowiny zawinięte w szynkę westfalską zanurzone w cytrynowym szpinaku
  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana soczystymi wiśniami opleciona wędzonym boczkiem krojona
  • w plastry muśnięta sosem wiśniowym
  • Polędwica wieprzowa faszerowana serem gorgonzola skropiona sosem ze świeżego szpinaku
  • Ragout wieprzowe z półwytrawnym czerwonym winem i świeżymi śliwkami
  • Schab po góralsku – zapieczony pod duszoną cebulą połączoną z papryką i kwaszoną kapustą, a wszystko
         zaciągnięte słodką śmietaną
  • Schab przykryty ananasem i zapieczony pod warstwą żółtego sera
  • Soczysty schab nadziewany śliwkami lub morelami w sosie z nutką tych owoców
  • Sznycel cielęcy/schabowy na sposób śródziemnomorski zapieczony z plastrem pomidora, mozzarelli i czarnymi
         oliwkami, podany z listkiem świeżej bazylii
  • Szynka duszona w czerwonym półwytrawnym winie ze słodkimi jabłkami i aromatycznymi ziołami
  • Śliwki kalifornijskie gotowane w czerwonym winie zawijane w wędzony boczek i zapiekane na rumiano
  • Wieprzowina pieczona w ciemnym piwie aromatyzowanym cynamonem i majerankiem
  • Zrazy wieprzowe lub wołowe z dowolnym nadzieniem (cebula, boczek, ogórek kwaszony, papryka marynowana lub
         pieczarki, cebula lub nadzienie z chleba razowego z grzybami) w sosie własnym
  • Bouef strogonow z mięsa wołowego z ogórkiem kwaszonym, pieczarkami i papryką
  • Eskalopki z cielęciny/schabu zanurzone w sosie śmietanowo-porowym z ziarnami przesmażonego zielonego,
         marynowanego pieprzu, posypane świeżym siekanym szczypiorkiem
  • Marynowana wołowina z woka z kolorową papryką, cebulą i sosem sojowym
  • Rumiane naleśniki z farszem z kurczaka i pieczarek
  • Mostek cielęcy faszerowany delikatnym mięsem wieprzowym z sosem myśliwskim
  • Wołowina duszona z cebulą do miękkości z dodatkiem kawałków ananasa i majeranku
  • Wołowina wiosenna w sosie ze świeżych ogórków i pieczarek z dużą ilością wonnego koperku
  • Wołowina w pieprzu z sosem rodzynkowym przygotowanym na bazie brandy i masła

Dania z drobiu

  • Filet z piersi indyka w sosie gruszkowym z nutą cytrusową
  • Filety z udek drobiowych faszerowane mozzarellą, kaparami i anchois podane w sosie śmietanowo-winnym
  • Grillowania pierś drobiowa przygotowana w sosie ananasowym z nutką estragonu
  • Indyk marengo – kawałki piersi z indyka w ostrym sosie pomidorowym z dużą ilością pieczarek i
  • Medaliony drobiowe duszone w sosie śmietanowo-czosnkowym lub śmietanowo-koperkowym
  • Panierowane roladki drobiowe z nadzieniem ze szpinaku i sera pleśniowego lub bakalii i kolorowego ryżu
  • Pierś indycza ubrana w panierkę orzechową
  • Pierś drobiowa połączona ze słodkim ananasem otoczona wiórkami kokosowymi-s
  • Szaszłyk drobiowy lub wieprzowy – marynowane kawałki mięsa ułożone na przemian z cebulą, papryką, ogórkiem i
         boczkiem wstążka z piersi drobiowej marynowanej w jogurcie z dodatkiem sosu ogrodowego podane,
         z delikatnym sosem cytrynowym
  • Dania rybne

  • Ruloniki z filetowanego dorsza ułożone na pierzynce z pokrojonego w kostkę pomidora, zielonej papryki posypane
         świeżym koprem
  • Łosoś faszerowany szpinakiem w towarzystwie sosu pomarańczowego
  • Mintaj przekładany musem pomidorowo-paprykowym, zapiekany pod serem pleśniowym
  • Tołpyga pieczona na porach w otoczeniu pikantnego sosu z mango i papryki
  • Pieczony dorsz z purée przygotowanym z ciecierzycy wzbogaconej smakiem czosnku i rozmarynu

Dodatki skrobiowe, sałatki, surówki, wybór napojów, kawa, herbata

 

catering-indywidualny-2

catering-indywidualny-1

catering-indywidualny