Przykładowe menu
Przekąski i dania na zimno (do wyboru)
- Babeczki słone z łososiem
- Babeczki słone z krewetką i suszonym pomidorem
- Babeczki słone z musem z wędzonej piersi kurczaka z dodatkiem papryczki chilli
- Śliwki suszone zawinięte w pieczonym boczku
- Roladki z szynki parmeńskiej z musem figowym z dodatkiem świeżej rukoli i parmezanu
- Koreczki z pomidorka cherry kulką mozzareli i świeżą bazylią podlane sosem pesto
- Koreczki z serem cheddar,swieżym pomidorem i kawałkami salami podlane sosem tuńczykowo łososiowy
- Kawałki marynowanego rostbefu w kolorowym pieprzu z dodatkiem kremu balsamicznego i oliwy truflowej
- Kawałki marynowanego łososia w oliwie z oliwek soku ze świeżych pomarańczy i cytryn z dodatkiem kaparów i
czerwonej cebuli
- Galantyna z kaczki z płatkami migdałów i rodzynek w sosie ze świeżych ziół
- Sałata lodowa z grillowaną cukinią kawałkami suszonych pomidorów i czarnych oliwek a wszystko zasypane
- Szlachetnym parmezanem i winegret
- Mix sałat z owocami morza i świeżą cytryną z winegret owocową
- Mix sałat z pomidorkami cherry z chrupiącymi szparagami i pieczonym kawałkiem kurczaka
- Aromatyczne polędwiczki wieprzowe ozdobione kuleczkami sera mozzarella, suszonymi pomidorami i oliwką
- Cieniutkie plastry pieczonego schabu otoczone słodką pomarańczą i czerwonym grejpfrutem posypanymi czarnymi
oliwkami i ozdobione gałązkami świeżego koperku
- Delikatne polędwiczki wieprzowe nadziewane pieczarkami, duszoną cebulą i kawałkami kolorowej papryki ułożone na
liściach świeżej sałaty
- Kolorowy przekładaniec z polędwicy wieprzowej z zapiekanymi pomidorami, grillowaną mozzarellą i kaparowym
sosem vinegrette
- Kruche paluszki grissino w otulinie szynki parmeńskiej podane w towarzystwie roszponki, suszonych pomidorów i
melona
- Marynowany w ziołach schab wieprzowy podany na sałacie dębolistnej w towarzystwie chudego boczku, kolorowej
papryki i czarnych oliwek
- Mini klopsiki ryżowo-wieprzowe z dodatkiem prażonych słupków migdałów i smażonych daktyli posypane zeszkloną
cebulką i świeżą natką pietruszki
- Schab po warszawsku z delikatnym musem chrzanowo-jajecznym przykryty klarowną galaretką
- Smakowity kindziuk ułożony na półmiskach, udekorowany papryczką chilli i ziarnami marynowanego pieprzu
- Wędzony udziec wieprzowy z nogą podany w całości na desce okraszony bukietem świeżych warzyw
- Galantyna z kaczki faszerowana bakaliami ułożona na liściach sałaty strzępiastej w towarzystwie świeżych owoców i
mieszanki orzechów
- Indyk pieczony na złoto podany w całości na półmiskach udekorowany glazurowanymi w syropie owocami
- Panierowane kawałki kurczaka ułożone na sałacie lodowej ze słodkim melonem i soczystym grejpfrutem
- Pâté drobiowe – delikatna pasta z wątróbki drobiowej z masłem śmietankowym przykryta galaretką porzeczkową
- Plastry kurczaka faszerowanego bakaliami położone na liściach sałaty ozdobione suszoną żurawiną
- Płaty pieczonej piersi indyka zanurzone w sosie z tuńczyka, udekorowane kaparami i czarnymi oliwkami
- Sezamowe crostini z musem z marynowanej wątróbki udekorowane owocami granatu
- Soczysta łezka z piersi drobiowej zapieczona pod koszulką z żółtego sera przykryta kawałkiem słodkiego ananasa,
polana sosem z zielonego pieprzu
- Soczysta pierś drobiowa saute zatopiona w salsie paprykowej obsypana złotymi, chrupiącymi krążkami cebulowymi
- Trójkąty drobiowej terriny nadziewanej żurawiną z plasterkiem sera pleśniowego, ozdobione suszonymi morelami
zanurzone w rucoli – terminy i pasztety
- Trójkolorowy mus z kurczaka, tuńczyka lub łososia umieszczony w kieliszku, ozdobiony limonką i pomidorkiem
cherry
- Tymbaliki drobiowe lub wieprzowe z dodatkiem warzyw, udekorowane plasterkiem cytryny i zielonym listkiem
pietruszki
- Wybór smakowitych mięs pieczonych i pasztetów ułożonych dekoracyjnie na deskach lub półmiskach z dodatkiem
warzyw
- Szaszłyki z marynowanej wołowiny podane z sosem z mleka kokosowego połączonego z miodem i tabasco
- Zarumienione piersi kaczki obsypane powleczonymi miodem i majerankiem cząstkami jabłka i gruszki ukryte w
świeżych liściach roszponki
- Rulony soczystego rozbefu z musem z miodowego melona ułożone na zielonej, karbowanej sałacie udekorowane
owocem granatu
- Chrupiące, złocisto-brązowe krokieciki ziemniaczane o smaku wędzonej ryby w towarzystwie trzech sosów
- Kawałki delikatnego i aromatycznego sera camembert w połączeniu z wędzonym łososiem podane w postaci
koreczków
- Krążki kalmarów panierowane i smażone na złoty kolor, podane z aromatycznymi sosami
- Krewetki królewskie obsmażone na maśle z dodatkiem świeżego czosnku, połączone ze słupkami kremowego
melona i świeżego ogórka
- Minibliny z kremową śmietaną, kawiorem i listkiem pietruszki
- Owoce morza wyjęte z zalewy czosnkowej połączone z mieszanką barwnych sałat, skropione cytrynowym
vinegrettem
- Pieczony filet z łososia marynowanego w ziołach ułożony na kołderce z pieczonego buraka wymieszanego z
kremowym majonezem i musztardą francuską
- Pieczony łosoś norweski marynowany w miodzie i musztardzie podany na duszonych na maśle jabłkach z
rozmarynem
- Rolada z pstrąga faszerowana aromatycznym szpinakiem, z dodatkiem czarnych oliwek i sera feta
- Rolada z wędzonego łososia nadziewana pastą z wędzonego pstrąga i łagodnego serka śmietanowego, podane na
nkrążkach pumpernikla lub chleba razowego, przystrojone świeżym koperkiem i cząsteczka cytryny
- Roladki z ciasta naleśnikowego z musem chrzanowym, wędzonym łososiem i świeżymi ziołami lub z musem z
zielonego pesto z szynką, ułożone na liściach sałaty
- Sandacz, szczupak lub sum faszerowany podany w całości na lustrze
- Śledzie w trzech smakach (w aromatycznym oleju, w sosie jogurtowo-jabłkowym, w pieczarkach duszonych z
pomidorami i cebulką)
- Śledź norweski w pikantnej panierce ułożony na liściach selera naciowego połączonych z jabłkami skropionymi
cytryną z sosem jogurtowo-orzechowym
- Tatar ze śledzia ozdobiony marynowanymi grzybkami, cebulką i ogórkiem konserwowym
Dania mięsne
- Filet z szynki wieprzowej formowany w kieszeń z wnętrzem wypełnionym duszoną cebulą, cukinią i świeżymi
pomidorami
- Goloneczki wieprzowe (ze skórką lub bez) marynowane w swojskiej zalewie pieczone na rumiano
- Karkówka w sosie węgierskim przygotowanym z cebuli, kolorowej papryki z posmakiem chilli
- Kruchy schab wieprzowy podany w sosie borowikowo-śmietanowym lub delikatnym sosie cebulowym, zapiekany
pod płaszczykiem z żółtego sera
- Marynowana karkówka wieprzowa w złotej panierce
- Paski karkówki na sposób słodko-kwaśny z pędami bambusa i papryką
- Peklowane żeberko pieczone w towarzystwie sosu musztardowo-miodowego z nutą balsamiczną
- Plastry wieprzowiny zawinięte w szynkę westfalską zanurzone w cytrynowym szpinaku
- Polędwiczka wieprzowa faszerowana soczystymi wiśniami opleciona wędzonym boczkiem krojona
- w plastry muśnięta sosem wiśniowym
- Polędwica wieprzowa faszerowana serem gorgonzola skropiona sosem ze świeżego szpinaku
- Ragout wieprzowe z półwytrawnym czerwonym winem i świeżymi śliwkami
- Schab po góralsku – zapieczony pod duszoną cebulą połączoną z papryką i kwaszoną kapustą, a wszystko
zaciągnięte słodką śmietaną
- Schab przykryty ananasem i zapieczony pod warstwą żółtego sera
- Soczysty schab nadziewany śliwkami lub morelami w sosie z nutką tych owoców
- Sznycel cielęcy/schabowy na sposób śródziemnomorski zapieczony z plastrem pomidora, mozzarelli i czarnymi
oliwkami, podany z listkiem świeżej bazylii
- Szynka duszona w czerwonym półwytrawnym winie ze słodkimi jabłkami i aromatycznymi ziołami
- Śliwki kalifornijskie gotowane w czerwonym winie zawijane w wędzony boczek i zapiekane na rumiano
- Wieprzowina pieczona w ciemnym piwie aromatyzowanym cynamonem i majerankiem
- Zrazy wieprzowe lub wołowe z dowolnym nadzieniem (cebula, boczek, ogórek kwaszony, papryka marynowana lub
pieczarki, cebula lub nadzienie z chleba razowego z grzybami) w sosie własnym
- Bouef strogonow z mięsa wołowego z ogórkiem kwaszonym, pieczarkami i papryką
- Eskalopki z cielęciny/schabu zanurzone w sosie śmietanowo-porowym z ziarnami przesmażonego zielonego,
marynowanego pieprzu, posypane świeżym siekanym szczypiorkiem
- Marynowana wołowina z woka z kolorową papryką, cebulą i sosem sojowym
- Rumiane naleśniki z farszem z kurczaka i pieczarek
- Mostek cielęcy faszerowany delikatnym mięsem wieprzowym z sosem myśliwskim
- Wołowina duszona z cebulą do miękkości z dodatkiem kawałków ananasa i majeranku
- Wołowina wiosenna w sosie ze świeżych ogórków i pieczarek z dużą ilością wonnego koperku
- Wołowina w pieprzu z sosem rodzynkowym przygotowanym na bazie brandy i masła
Dania z drobiu
- Filet z piersi indyka w sosie gruszkowym z nutą cytrusową
- Filety z udek drobiowych faszerowane mozzarellą, kaparami i anchois podane w sosie śmietanowo-winnym
- Grillowania pierś drobiowa przygotowana w sosie ananasowym z nutką estragonu
- Indyk marengo – kawałki piersi z indyka w ostrym sosie pomidorowym z dużą ilością pieczarek i
- Medaliony drobiowe duszone w sosie śmietanowo-czosnkowym lub śmietanowo-koperkowym
- Panierowane roladki drobiowe z nadzieniem ze szpinaku i sera pleśniowego lub bakalii i kolorowego ryżu
- Pierś indycza ubrana w panierkę orzechową
- Pierś drobiowa połączona ze słodkim ananasem otoczona wiórkami kokosowymi-s
- Szaszłyk drobiowy lub wieprzowy – marynowane kawałki mięsa ułożone na przemian z cebulą, papryką, ogórkiem i
boczkiem wstążka z piersi drobiowej marynowanej w jogurcie z dodatkiem sosu ogrodowego podane,
z delikatnym sosem cytrynowym
Dania rybne
- Ruloniki z filetowanego dorsza ułożone na pierzynce z pokrojonego w kostkę pomidora, zielonej papryki posypane
świeżym koprem
- Łosoś faszerowany szpinakiem w towarzystwie sosu pomarańczowego
- Mintaj przekładany musem pomidorowo-paprykowym, zapiekany pod serem pleśniowym
- Tołpyga pieczona na porach w otoczeniu pikantnego sosu z mango i papryki
- Pieczony dorsz z purée przygotowanym z ciecierzycy wzbogaconej smakiem czosnku i rozmarynu
Dodatki skrobiowe, sałatki, surówki, wybór napojów, kawa, herbata