Szybki kontakt
tel.: 885 141 142 zamówienia posiłków 9.00-15 pon-pt
tel.: 607 21 86 86 catering
e-mail: biuro@voltacatering.pl
Przygotowywanie posiłków dla dzieci to dla nas szczególna misja.
To w okresie żłobka, szkoły i przedszkola kształtują podstawowe nawyki żywieniowe naszych Pociech oraz smaki, które my dorośli wspominamy z sentymentem jako smaki dzieciństwa.
Niezmiernie istotne jest, aby dieta dziecka w okresie rozwoju była odpowiednio zbilansowana, smaczna, zdrowa, urozmaicona oraz wykorzystywała polskie produkty sezonowe.
Ważne jest też aby produkty i składniki były świeże, o wysokiej jakości, możliwie bez konserwantów, ulepszaczy, a potrawy odpowiednio doprawione naturalnymi przyprawami.
W naszych posiłkach nie ma miejsca na wysokoprzetworzone jedzenie (tzw. "junk food"), takie jak parówki, batony, potrawy smażone w głębokim tłuszczu, potrawy typu fast food itp.
Oferowany przez nas catering dla szkół, przedszkoli i żłobków to:
Promujemy i wykorzystujemy zdrowe i wartościowe bazy produktowe do potraw między innymi: soczewicę, mąkę pełnoziarnistą, ekologiczne jabłka, sól morską, olej rzepakowy oliwę z oliwek itp.
Jesteśmy partnerem programu "Zdrowy Przedszkolak.org", który ma na celu utrwalenie wśród rodziców oraz personelu przedszkoli zdrowych nawyków żywieniowych. Inicjatyw ta pozwoli w przyszłości uniknąć podstawowych błędów w żywieniu małego dziecka i poważnych następstw zdrowotnych w przyszłości.
Dietetyk mgr Magdalena Kopała
Absolwentka wydziału Dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.
Posiada wszechstronne wykształcenie uzupełniające. Ukończyła:
Swoje badania naukowe poświęciła realizacji zaleceń prozdrowotnych wśród młodzieży, wpływie wiedzy żywieniowej rodziców na sposób żywienia dzieci, a także wykorzystaniu mechaniki gier w profilaktyce zdrowia.
Uczestniczka i prelegentka konferencji specjalistycznych z zakresu żywienia i dietetyki między innymi:
Pani Kopała specjalizuje się w dietach dla osób o szczególnych potrzebach żywieniowych, takich jak dzieci, kobiety w ciąży i karmiące, czy osoby chore ( dzieci i dorośli ) i pozostające na dietach eliminacyjnych. Doświadczenie zawodowe zdobywała w licznych warszawskich szpitalach i podczas prac Studenckiego Koła Naukowego Dietetyków, któremu przez dwa lata przewodniczyła.
Pracowała jako dietetyk w przedszkolach dla dzieci żywionych według indywidualnych wskazań lekarskich, udziela porad żywieniowych w Centrum Promocji Zdrowia Pure-Med i Centrum Terapii i Rozwoju Indygo oraz prowadzi zajęcia na kursach zawodowych dla dietetyków, pracowników gastronomii, opiekunów osób starszych i opiekunów dziecięcych.