Przygotowywanie posiłków dla dzieci to dla nas szczególna misja.

To w okresie żłobka, szkoły i przedszkola kształtują podstawowe nawyki żywieniowe naszych Pociech oraz smaki, które my dorośli wspominamy z sentymentem jako smaki dzieciństwa.

Niezmiernie istotne jest, aby dieta dziecka w okresie rozwoju była odpowiednio zbilansowana, smaczna, zdrowa, urozmaicona oraz wykorzystywała polskie produkty sezonowe.

Ważne jest też aby produkty i składniki były świeże, o wysokiej jakości, możliwie bez konserwantów, ulepszaczy, a potrawy odpowiednio doprawione naturalnymi przyprawami.

W naszych posiłkach nie ma miejsca na wysokoprzetworzone jedzenie (tzw. "junk food"), takie jak parówki, batony, potrawy smażone w głębokim tłuszczu, potrawy typu fast food itp.

Oferowany przez nas catering dla szkół, przedszkoli i żłobków to:

  • Zdrowe i urozmaicone żywienie dzieci
  • Zawsze świeże produkty i komponenty
  • Naturalne przyprawy
  • Dni kuchni międzynarodowej organizowane wspólnie z placówkami
  • Indywidualne diety dla dzieci tego wymagających
  • Produkty od wyselekcjonowani dostawców m. innymi ekologiczne polskie jabłka
  • Zbilansowana dieta obejmująca 75 % zapotrzebowania dziennego dziecka pod względem energii i ważnych składników pokarmowych, opracowywana przez dyplomowanego dietetyka
  • Sugestie dla Rodziców dotyczące kolacji dla dziecka (wraz z przepisami) w przypadku żywienia śniadania + obiad+ podwieczorek
  • Spotkania dla Rodziców z naszym dietetykiem specjalizującym się w żywieniu dzieci
  • Kursy i pokazy zdrowego gotowania dla Rodziców
  • Szczególna dbałość o higienę i sposób przygotowania posiłków - mamy wdrożony HACCP system zarządzania jakością w gastronomii
  • Odpowiednie zaplecze techniczne oraz technologię cateringową zatwierdzoną przez SANEPID

Promujemy i wykorzystujemy zdrowe i wartościowe bazy produktowe do potraw między innymi: soczewicę, mąkę pełnoziarnistą, ekologiczne jabłka, sól morską, olej rzepakowy oliwę z oliwek itp.

Jesteśmy partnerem programu "Zdrowy Przedszkolak.org", który ma na celu utrwalenie wśród rodziców oraz personelu przedszkoli zdrowych nawyków żywieniowych. Inicjatyw ta pozwoli w przyszłości uniknąć podstawowych błędów w żywieniu małego dziecka i poważnych następstw zdrowotnych w przyszłości.

 

magdalena-kopalaDietetyk mgr Magdalena Kopała

Absolwentka wydziału Dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.
Posiada wszechstronne wykształcenie uzupełniające. Ukończyła:

  • Pedagogikę w Wyższej Szkole Pedagogicznej ZNP w Warszawie
  • Studium Trenerów i Coachów Uczelni Łazarskiego
  • Kurs pomocy psychologicznej na Uniwersytecie Warszawskim
  • Kurs Immunodiagnostyki Nietolerancji Pokarmowej

Swoje badania naukowe poświęciła realizacji zaleceń prozdrowotnych wśród młodzieży, wpływie wiedzy żywieniowej rodziców na sposób żywienia dzieci, a także wykorzystaniu mechaniki gier w profilaktyce zdrowia.
Uczestniczka  i prelegentka konferencji specjalistycznych z zakresu żywienia i dietetyki między innymi:

  • Ocena wiedzy na temat prawidłowego żywienia wśród dzieci w wieku przedszkolnym i  w klasach 0-V
  • Motywacja do zmian sposobu żywienia w różnych grupach wiekowych
  • Leczenie żywieniowe w anoreksji i bulimii
  • Wiedza żywieniowa rodziców dzieci w wieku przedszkolnym

Pani Kopała specjalizuje się w dietach dla osób o szczególnych potrzebach żywieniowych, takich jak dzieci, kobiety w ciąży i karmiące, czy osoby chore ( dzieci i dorośli ) i pozostające na dietach eliminacyjnych. Doświadczenie zawodowe zdobywała w licznych warszawskich szpitalach i podczas prac Studenckiego Koła Naukowego Dietetyków, któremu przez dwa lata przewodniczyła.

Pracowała  jako dietetyk w przedszkolach dla dzieci żywionych według indywidualnych wskazań lekarskich, udziela porad żywieniowych w Centrum Promocji Zdrowia Pure-Med i Centrum Terapii i Rozwoju Indygo oraz prowadzi zajęcia na kursach zawodowych dla dietetyków, pracowników gastronomii, opiekunów osób starszych i opiekunów dziecięcych.

 

 

catering-dla-dzieci-4

catering-dla-dzieci-3

catering-dla-dzieci-5